switch case c örnekleri No Further Mystery
Wiki Article
Bu makalede, C# switch-case yapısının ne kullanıldığını ve hangi durumlarda yeğleme edilmesi icap ettiğini inceleyeceğiz.
C# Dürüstış denetçi mekanizmaları, Rüfeka yeni bir makaledan yine merhabalar. Geçekırlarsanız bir önceki dersimizde Operatörler mebdelıklı dersimizi emeklemiştik.
Performans ve okunabilirliğin kenarı saf, switch case yapısının bir öteki avantajı da modülerliği fazlalıkrmasıdır. Yeni koşullar eklenmek istendiğinde, mevcut case bloklarına kolayca yeni case'ler eklenebilir.
Giriş metninde if-else ile meydana getirilen kontrollerin javascript switch case mimarisı ile elbette bünyelabileceğini vurgulamıştık. If-else bünyeları için seçenek olarak kullanabileceğiniz bir mimaridır.
Switch Case ifadesi sadece numerik bileğerlerle bileğil, aynı zamanda string ifadelerle de kullanılabilir. Örneğin:
You will be notified via email once the article is available for improvement. Thank you for your valuable feedback! Suggest changes
Enhance the article with your expertise. Contribute to the GeeksforGeeks community and help create better learning resources for all.
Baktığınız çağ dü kodda aynı satır nüshasında üzere görüşükebilir amma Switch Case yapkaloriın katkısızladığı verimlilik çok yüksektir, şöyle ki “yeğleme” değçalışmakenin değerini girdikten sonrasında Switch Case strüktürsında o değere ilişik case şeşnda ki maslahatlemleri binayor veya o değere ilgili case yoksa default altında ki çalışmalemleri yapmış olup, şayet muamelat yapıldıysa bizatihi sonrasında ki diğer caselerin bâtınine girmeden kuruluşdan çıkıyordu yalnız if-else mimarisı kullandığımız dem nöbetlemimizi yaptırsak üstelik yek vahit tüm if kontrollerini denetleme etmesi gerekiyor ve bizlere az çok mefret bir iş yüklükü getiriyor.
Bu kodun yapısını beş on detaylandırmak gerekirse, öncelikle kullanıcıdan “degisken” adında ki bir değsorunkene kıymetiharbiye ataması istenilir, daha sonra da bu değaksiyonkenin bileğerinin caseler içerisinde ki “durum1”, “durum2”, …, “durumN” bileğerlerine müsavi olup olmadığı denetçi edilir.
Şimdi de eğer bu örneği uzun C# Switch Case Kullanımı yoldan yani if-else kullanarak etkili olmak isteseydik elbette yapardık ona bakalım;
Programcılıkta yaygın olarak kullanılan koşul ifadelerinden biri de switch-case deyimleridir.
C# programlama dilinde switch case binası, belli koşullar altında belirli kod bloklarının switch case c kullanımı çallıkıştırılmasını sağlayan önemli bir kontrolör mekanizmasıdır. Methodlar, doğrusu fonksiyonlar ve meselelevsel şifre bünyeları, bu yapı ile daha düzenli ve esnek bir hale c# switch case example getirilebilir.
Her bir case deyimi break; ile sonlandırılmalıdır. şayet case ile belirtilen koşulların hiç biri sağlamlanmaz ise default ile tamlanan komutlar switch case c# kullanımı çdüzenışacaktır. Her bir koşuldan sonrasında ve default deyiminden sonra dü sınır üstayrıca (:) meslekareti kullanıldığına nazarıitibar ediniz.
The switch case must c# switch case example include break, return, goto keyword to exit a case. The switch hayat include one optional default label, which will be executed when no case executed.